Fatma Özdemir Gündüz, Ege Üniversitesi “Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik” alanında lisans eğitimini almıştır. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Esenyurt Üniversitesi “Klinik Psikoloji” alanında tamamlayarak "Klinik Psikolog" unvanını almaya hak kazanmıştır.
Klinik Psikoloji yüksek lisans eğitimi kapsamında Avrupa Şafak Hastanesindeki stajı sırasında pek çok klinik vaka ile çalışmıştır. Engelli bireylerin cinsel eğitimi ile ilgili “Engelim Cinselliğime Engel Değil” Erasmus + projesinde yer almıştır.
Çalışmalarında Bilişsel Davranışçı Terapi ekolünden yararlanmaktadır. Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur tarafından Avrupa Davranış ve Kognitif Terapiler Birliği (EABCT) eğitim standartlarına göre düzenlenen 3,5 yıl süren Kognitif Davranış Terapileri eğitimini tamamlamıştır. Depresyon, fobiler, obsesif kompulsif bozukluk, panik bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, yaygın anksiyete bozukluğu, yeme bozuklukları, alkol madde bağımlılığı, cinsel işlev bozuklukları, kişilik bozuklukları ile ilgili tüm modülleri almış ve uluslararası geçerliliği olan Bilişsel Davranışçı Terapist ünvanını almaya hak kazanmıştır
2012 yılında eğitimini tamamlamasından bu yana; Kadın Danışma Merkezleri, özel Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde bireysel ve gruplarla psikolojik danışma hizmeti vermiştir.
Halen Psikolium Danışmanlık Merkezi’nde Yetişkin ve Ergenlerle Bireysel Psikoterapi çalışmalarına devam etmektedir.
ALDIĞI EĞİTİMLER
Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi (Dr. Nevin DÖLEK)
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi (Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur)
YETİŞKİNLERDE
ERGENLERDE
Soru: 29 Yaşındayım. Flörtlerim oluyor ama 4.aydan sonra devam ettiremiyorum. Bana yeterince değer vermiyorlar gibi geliyor. 4 kez arka arkaya farklı kişilerle aynı deneyimi yaşayınca dikkatimi çekti. Şuan 3 aylık bir ilişkim var. Onu seviyorum yine aynı şey olmasından korkuyorum. Sizce destek almalı mıyım?
Hepimizin bir hikayesi vardır. Çocukluktan getirdiğimiz ve sonraki yaşam olaylarımızla beslenen bir iç sestir bu hikâye. Hikayemizi tanıyıp esnetemezsek benzer ilişkilerde buluruz kendimizi. Bu hikayeler psikoloji literatüründe şema olarak adlandırılır. Değersizlik inancı kusurluluk şemasından beslenir. Kusurluluk şeması olan kişiler kendini ... Devamı
Soru: 16 yaşında bir çocuğum var. Öfkesini kontrol edemiyor. Çok sakin bir çocuktu şimdi neden böyle oldu anlayamıyorum. Bağırıp çağırıyor. Sürekli yalnız kalmak istiyor. Ortaokulda dersleri çok iyiydi ama şimdi ders çalışmıyor. Sürekli telefonla uğraşıyor. Ne yapmalıyım?
Çocuğunuz yetişkin olma yolculuğuna başladı ve bu yolculuk zaman zaman yorucu olsa da ilişki doğru yönetildiğinde sizin için keyifli bir süreç olacaktır. Ergenlik döneminde bireyler ebeveynleri tarafından anlaşılmak isterler. Kendilerini tanıma sürecinde olduklarından dolayı bazen kaybolmuş hissederler. Duygularını tanıma ve ... Devamı
Copyright © 2020 - 2023 Saruhan Web Ajans | Tüm Hakları Saklıdır.