Psikoloji lisans eğitimi İstanbul Üniversitesi'nde tamamlandı. Lisans eğitimi boyunca; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Ergen ve Genç Erişkin Servisi, Balıklı Rum Hastanesi Anadolu Klinikleri ve özel çocuk yuvalarında gönüllü olarak staj yapmıştır.
Mesleğe başladığı yıllarda çeşitli bölümlere ayrılır, anaokulları ve eğitim kurumlarında görev yaparak, hem gelişimsel bozukluk olan çocuklar hem de çeşitli yaş gruplarındaki çocuk ve ergenlerin davranış problemlerini gidermeye yönelik çalışmalarına devam ederler. Ayrıca kliniğe ağırlık vererek çocuk ve ergenlerle birlikte hastane bünyesinde sürdürülmeye devam edilmektedir.
Alanda birçok kongre, seminer ve eğitime katılmıştır. 2012 yılından itibaren Psikolium Danışmanlık Merkezi bünyesinde yer almaktadır.
ALDIĞI EĞİTİM VE TESTLER
Oyun Terapisi Eğitimi ( Oyun Terapileri Derneği – 50 saat )
Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi ( Prof.Dr.Pelin Yolaç – 72 saat)
Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği – WISC4 ( Türk Psikologlar Derneği)
Çocuk Çizimlerinin Projektif Değerlendirilme Eğitimi (Rorschach ve Projektif Testler Derneği)
Rorschach Testi – Ergen ve Yetişkin ( Rorschach ve Projektif Testler Derneği )
Peri Masalları Testi ( Rorschach ve Projektif Testler Derneği )
Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri-MMPI ( Türk Psikologlar Derneği)
Çocuk Gelişim / Dikkat / Algı Testleri – AGTE, Frostig Görsel Algı Testi, Bender Gestalt Testi, Peabody Testi, Benton Testi, Okula Hazırlık Değerlendirme Testi
YAŞ GRUBU: 0 – 20
ERGENLİK DÖNEMİ:
Soru: Anaokuluna giden 4 yaşında bir oğlum var. Son zamanlarda yalan söylediğini fark ediyorum ve endişelenmeye başladım. Bu davranışının yerleşmemesi için neler yapmalıyım?
Merhabalar, öncelikle bir anne olarak kaygılanmanızı anlıyorum. Ancak 4 yaş gelişim özeliğinde çok sık rastladığımız bu davranışı aslında yalan söylemek olarak adlandırmamalıyız. Çocukların yaptığı bu davranış ‘mış gibi’ yapmaktadır. Yani olmayan veya olan şeyleri ''mış'' gibi anlatmak. Böyle konuşmaya başladığında ... Devamı
Soru: Bir süre önce 2. çocuğumu dünyaya getirdim. Kardeşi doğduktan sonra büyük çocuğumun huyları çok değişti. Sinirli ve agresif olmaya başladı, kardeşini çok kıskanıyor, vurma, kötü sözler kullanma gibi davranışları başladı. Bunlar çocuğumda önceden gözlemlemediğim davranışlar. Bu konuda ne yapabiliriz?
Yeni Kardeşin doğumuyla birlikte bahsettiğiniz değişikliklerin çocuğunuzda başlamasının çok sık gördüğümüz bir durum olduğunu öncelikle belirtmek isterim. Büyük çocuk, eve yeni bir kardeşin gelmesiyle birlikte, kendisinin sevildiğini, anlaşıldığını, değer verildiğini daha fazla görmeye ihtiyaç duyar. Anne-Baba hamilelik süreçleri ve doğumla ... Devamı
Soru: Okullar açıldı ama çocuğum oyuncaklarını bir kenara bırakıp ödevlerine, derslerine ağırlık veremiyor. Sürekli oyun oynamak istiyor. Okul başarısı düşecek diye korkuyorum. Nasıl Davranmalıyım?
Okullar açılmış olsa bile oyun hala çocuklar için bir ihtiyaç. Hayatı oyun ile öğrenmeye devam ettikleri, gün içerisinde yaşadığı ve stres yaratan olayların etkisini azaltmak için de oyun çok iyi bir araç olarak kullandıkları bir dönemdeler. Öncelikli olarak okuldan geldikten ... Devamı
Copyright © 2020 - 2024 Saruhan Web Ajans | Tüm Hakları Saklıdır.