Klinik Psikolog Nihal TURAN, 2012 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümünde tam burslu olarak okumaya hak kazanarak başarılı bir şekilde psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimi sırasında çeşitli kurumlarda stajyer psikolog olarak çalışan uzmanımız, Çocuk Gelişimi eğitimlerini Prof.Dr Haluk Yavuzer’den almıştır. Daha sonra Üsküdar Üniversitesi’nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans (Tezli) Programından da onur derecesi ile tamamlamıştır. NP İstanbul Beyin Hastanesi’ndeki Klinik staj sürecinde, hastanede psikiyatristlerin ve psikologların yaptığı grup terapilerine ve bazı bireysel terapilere katılmıştır. Amatem bölümünde yatan hastalarla ilgilenmiş, süpervizör eşliğinde, hastalar için tedavi planı oluşturarak, başarılı bir şekilde uygulamıştır. Üsküdar Üniversitesi rektörü Prof.Dr Nevzat TARHAN’ın yaptığı vizitlere gözlemci olarak katılma fırsatı da yakalayarak mesleki deneyimini arttırmıştır.
Yüksek Lisans Eğitimi sırasında ayrıca süpervizyon eğitimini tamamlayarak, süpervisörü eşliğinde danışanlarıyla çalışmıştır.
Klinik anlamdaki terapi süreçlerinde Çocuk ve Ergenlerle çalışmayı seçtiği ve bu alanda çalışmayı sevdiği için çocuk ve ergenlere yönelik birçok eğitimler alarak kendini geliştirmiştir.
Mesleki alanda çeşitli araştırmalar yaparak bağımlılık ve çocukluk çağında yaşanan travmalara ilişkin makale yazmış ve bilimsel çalışmalar yapmıştır.
İlkokul - Lise Eğitimini Azerbaycan’da Rusça tamamladığı için çok iyi derecede Rusça bilen uzmanımız çalışmalarına Psikolium Danışmanlık Merkezi'nde devam etmekte olup, Yüzyüze ve Online olarak Rusça Terapi desteği de vermektedir.
Aldığı Eğitimler:
- Oyun Terapisi
- Masal Terapisi
- Resim Analizi
- Çocuk-Ergen Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi
- Aile Danışmanlığı Eğitimi
UZMANLIK ALANLARI
Çocuklarda:
- Travma
- Uyum Problemleri
- Kardeş Kıskançlığı
- Korkular/Fobiler
- Özgüven Eksikliği
- Anksiyete Bozukluğu
- Depresyon
- Boşanma Süreci
- Ebeveyn Danışmanlığı
- Ders Başarısızlığı
- Tırnak yeme
- Gece Korkuları ve Uyku Sorunları
- Yeme Bozuklukları
Ergenlerde:
- Panik Atak
- Fobiler
- Stres Bozukluğu
- Onsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)
- Öfke Kontrolü
- İlişki Problemleri
- Sınav Kaygısı
- Boşanma Süreci
- Korkular/Fobiler
- Özgüven Eksikliği
- Tramva Sonrası Stres Bozukluğu
- Davranış Problemleri (Kurallara Karşı Gelme, Saldırganlık, Öfke Kontrolü...)
- Depresyon